Ürün Kodu: 397
Marka: Tereci
Anadolu’ya göçebe Türk’ler tarafından getirilen tarhana, Türk mutfağımızın geleneksel lezzetleri arasında ilk sıralarda olma özelliğini hala sürdürüyor.
Sıkma tarhana yüzlerce yıldır yöreye özgü yöntemlerle hazırlanır.
Doğal yöntemlerle yetiştirilen buğday taş değirmende dövülerek “yarma” veya “dövme” halini alır. Elde edilen dövme yıkanarak kazanlarda kaynatılır. Pişen dövmeye köy yoğurdu ve dağ kekiği eklenerek bir gece mayalanması için bekletilir. Mayalanan tarhanayı güneşin altına serilmiş bezlerde elle sıkarak dizilip kurutulur.
Pazartesi'den Perşembe gününe kadar saat 15.00'e kadar vereceğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir.
Perşembe günü saat 15.00'den sonra vereceğiniz siparişler Pazartesi günü kargoya teslim edilir. (Yiyecek içecek maddelerinin hafta sonu kargoda kalıp bozulmasını engellleme amaçlıdır.)
200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti ödemezsiniz. Bu tutarın altındaki alışverişlerde ise 10 TL taşıma bedeli alınır.